Hozzávalók
4 adag
4 db közepes nagyságú cékla (kb 1 kg)
kb. 400 g főtt csicseri borsó
100 g nyers szezámmag
2 evőkanál (30 ml) citromlé
2 evőkanál őrölt római kömény
1 csipet bors
1-2 cikk fokhagyma
A céklát megszurkáljuk és megsütjük kb. 45-55 perc alatt. Lehúzzuk a héját, nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük egy erős turmixgépbe.
Rászórjuk a szezámmagot, fokhagymát
Majd a csicseriborsót, köménymagot, csipet borsot, beleöntjük a citromlevet és krémesre mixeljük. Néhány órára behütjük és friss nyers vagy sült zöldségekkel tálaljuk.
A zöldségeket megpucolom, majd lereszelem. Egy nagy tálban összekeverem a tojással, kölesliszttel, végül sózom, és ízlés szerint fűszerezem. Én egy tepsiben sütöttem ki, kb. 25...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megmossuk, letöröljük, és 200°C-os sütőben puhára sütjük. Ha megsült, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk. Amíg sül a padlizsán, fele vajjal megdinszteljük az apró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Meghámozom a hagymákat (hacsak nem ecetes gyöngyhagymát használok, amit elég egyszerűen csak leöblíteni), a fokhagymagerezdekkel is így teszek. A szejtánt - ha nem darabokban ér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított cukkinit lereszeljük, meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet. A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt saj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes