menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyapüré


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g burgonya,80 ml 2,8%-os tej,10 g vaj,só,1 csipet szerecsendió (őrölt)

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni.Míg a víz melegszik, a burgonyákat nagyjából egyforma darabokra kockázzuk.A felaprított burgonyát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb 30 perc alatt puhára főzzük.A megpuhult burgonyát leszűrjük, egy tálba tesszük, és alaposan áttörjük.Hozzáadjuk a vajat, a tej kb felét, és alaposan eldolgozzuk. Végül sóval, szerecsendióval beállítjuk a püré ízét. Figyelem! Lehet, hogy nem lesz szükség az összes tejre, ez mindig a burgonya víztartalmától függ. Ízlés szerint állítsuk be vele a püré állagát! Majd visszatesszük a tűzre kis lángon és pár másodpercig összefőzzük. Vigyáz könnyen odaég !

Burgonyapüré

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kókuszos gesztenyekrémleves
Kókuszos gesztenyekrémleves

Vagy vegyünk egy csomag előfőzött gesztenyét, vagy pedig a 30 dkg gesztenyének bevágjuk a tetején, s kb. 20 perc alatt közepes lángon megfőzzük és megpucoljuk őket. Ezután a hideg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A rizst nem kell elő főzni Másfél két óra alatt fő meg

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Marcipános szaloncukor
Marcipános szaloncukor

A tisztított, darált mandulát keverjük össze a porcukorral. Öntsük hozzá először a víz felét, majd keverjük, gyúrjuk tovább a masszát. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól gyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar 1. ZSERBO
1. ZSERBO

A lisztbe keverd bele a sütőport, és morzsold bele a vajat. A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy csipetnyi cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. A tojást és a két evőkaná...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk