a tésztához:50 dkg liszt,3 dkg friss élesztő,2,7 dl tej,7 dkg cukor,5 dkg vaj,1/2 kávéskanál só, 2 tojássárgája
a töltelékhez: sárgabaracklekvár a tetejére: porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.
A tojásokat vegyük ki néhány órával hamarabb a hűtőből, hogy ne legyenek túl hidegek, úgy könnyebb felverni. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni. Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé oszta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejföl felét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Kóstoljátok, ha nem elég édes, akkor tegyetek hozzá még cukrot, vagy ha nem vagytok édesszájúak, akkor eleve csak ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVajas leveles tészta: 1.Szitáljuk össze a lisztet és a sót egy nagy keverőtálba, majd tegyük hűtőbe egy pár percre. (A hűtés abban segít, hogy később jó minőségű leveles tésztát g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű