30 dkg sima liszt,pici só,1 egész tojás,1 pohár tejföl,
Rátét:10 dkg liszt, 10 dkg zsír vagy sütőmargarin
A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Bármivel tölthetjük. Túrós mazsolás, darás meggyes, stb
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és két részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsiben két lapot sütünk belőle. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük, a margar...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A túrót a tojás sárgájával, vaníliás és kristálycukorral összekeverjük. 2. Mindenki kicsit másképp szereti: édesebben, tojásosabban, ezért meg kell kóstolni. 3. A kiflik...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz♥Tészta: én a tésztát kenyérsütőgéppel készítettem. Először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat adtam hozzá. Én a 300 ml tej helyett 150 ml tej és 150 ml víz keverékét használt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót, a mézet, a darált kekszet a citromlével, vaníliacukorral jól kikeverem. Vizes kézzel gombócokká formázom, mindegyik közepébe egy fogvájót teszek és egy fél órára beteszem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes