5 egész csirkecomb,3 zsemle vízbe áztatva
5 tojás,1 kis csokor petrezselyemzöld,só, őrölt bors, ételízesítő ízlés szerint,1 evőkanál olaj
+ a sütéshez 1-2 evőkanál olaj
1. A töltelékhez a vízbe áztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az 1 evőkanál olajat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, ételízesítővel és összekeverjük.
2. A megmosott, megtisztított csirkecombokat picit besózzuk, bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd egy kanál segítségével megtöltjük a töltelékkel.
3. Egy tepsibe teszünk 1-2 evőkanál olajat fél dl vízzel - eloszlatjuk mindenhová - majd belefektetjük a combokat. Alufóliával szorosan lezárjuk és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben megsütjük. Kb. 1 óra múlva kivesszük a sütőből, egy villával megszurkáljuk a húst és ha már jó puhának, omlósnak érezzük, akkor már a fólia nélkül tesszük vissza a sütőbe, de előtte egy kanállal meglocsolgatjuk a combokat az alattuk lévő zsiradékkal. 4. Kicsit fentebb vesszük a hőfokot, kb. 200 fokra és szépen megpirítjuk a húsokat.
5. Ízlés szerint tálaljuk burgonyapürével, párolt rizzsel, salátával.
Vékony, sózott pulykamellre (csak lapogatott) teszünk egy szelet sonkát és egy szál zsályát (fogpiszkálóval rögzítjük). Serpenyőben vajat olvasztunk (nem nagy hőfokon), majd a húst...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őzgerincformát kibéleljük a szeletelt bacon szalonnával,úgy hogy a végei túl lógjon,mert a végén rá kell hajtani a tetejére.A tojást,lisztet, tejfölt összekeverjük, és hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított fokhagymát kés fokával összenyomjuk, vagy fokhagymaprésen átnyomjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk, majd a fokhagymával együtt a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirke 1. A csirkemellet kockára vágjuk. Olívaolajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csirkét. Fehéredésig pirítjuk. 2. Felengedjük az alaplével...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes