Hozzávalók 4 darabhoz:
60 dkg kenyérliszt
5 dl víz
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 db tojás
olaj
Recept idők
előkészítési idő: 1 óra 20 perc elkészítési idő: 35 perc
Elkészítés:
Langyosíts két deci vizet, keverd el benne a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel öt-tíz perc alatt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, öntsd hozzá a megkelt élesztőt és a maradék vizet. Alaposan dolgozd össze, ha túl ragacsos, tegyél bele még lisztet. Arra figyelj, hogy a tészta lágy, rugalmas maradjon. Ha jó sima, rakd egy kevés olajjal kikent tálba, szórj a tetejére lisztet, takard le, és keleszd körülbelül egy órán át.
Amikor a tészta a duplájára nő, oszd négy egyenlő részre, és formázz mindegyikből hosszúkás bagettet. Ha szeretnéd, a tetejét akár be is vagdoshatod. Kend meg egy felvert tojással, hogy igazán ropogós legyen. Tedd olajjal kikent tepsibe, a tészták között hagyj legalább 10 centis távolságot, mert a bagettek sütés közben jól megnőnek. Előmelegített sütőben süsd meg 200 fokon körülbelül 25 perc alatt, vagy amíg a péksütik aranybarnák nem lesznek.
Die Hefe im Salz auflösen. Die Kartoffeln ganz klein würfeln oder zerdrücken oder durch die Kartoffelpresse drücken. Das Mehl sieben und mit den anderen Zutaten mischen. Dabei so...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászt feloldottam a vízben, a lisztet átszitáltam, elkevertem a sóval, majd a feloldott kovásszal. Összeállítottam a tésztát és letakarva hagytam 10 percig pihenni a kelesztő t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKenyérsütő gépbe dagasztom a tésztát a folyadékot,sót legalulra rakom ráöntöm a lisztet,olajat,élesztőt belemorzsolom majd elindítom a dagasztást ha kész a gépet kikapcsolom és hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lilahagymát megtisztítom, felaprítom, és a többi hozzávalóval együtt robot-, turmix- vagy aprító gépbe teszem. Addig dolgoztatom a gépet, míg sűrű masszává válik a matéria. Nem b...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű