3 ½ bögre liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
3 1/2 bögre tej
Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat.
Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét.
Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra!
https://www.facebook.com/QuirkyMomma/videos/10153760587080845/
Felejtsd el a dagasztást, kelesztést! Élesztő helyett szódabikarbónával készíts kenyeret! Kevesebb mint egy óra alatt asztalodon lehet, friss és finom ropogós!
"Élesztő helyett szódabikarbónával, dagasztás helyett gyors gyúrással gyönyörű, ropogós cipókat süthetsz! "
Még a mérleget sem kell elővenned, gyorsan egy bögre segítségével kimérheted a hozzávalókat!
Géppel bedagasztom keményebb tésztát készítek, amit egy fedeles tálban hagyok a konyhapulton. legjobb, ha 4-5 óra múlva betesszük a hűtőbe. Vagy adagokra osztva mehet a fagyasztób...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Fogjunk egy edényt és szitáljuk bele a lisztet, majd öntsük bele az élesztőt, a cukrot, a sót, és ezeket jól keverjük össze. Ezután mehet bele a langyos víz. 2. Egy villával...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt 160ºC-ra. Bélelj ki egy 20x10cm-es kenyérformát sütőpapírral, hogy az oldalára kelj. 3. Helyezze az egész mandulát a turmixgép kancsójába, és őrölje 15 máso...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalói a sajt és az aszalt paradicsom kivételével dagasztógépbe tettem, hagytam, hogy szép hólyagos tésztát dagasszon. Az utolsó 5 percben tettem hozzá a sajtot és az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes