35 dkg háztartási keksz
5 dkg pisztácia
5 dkg mandula
5 dkg töltött csokoládé (ízlés szerinti, gyümölcsös)
15 dkg vaj
2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
A kekszet, a mandulát, a pisztáciát és a töltött csokoládét ledaráljuk, egy tálba tesszük. (Több féle töltött csokoládét is használhatunk, pl. epres, kivis, így színesebb lesz a sütemény.) A vajat, a cukorral, a kakaóval és a tejjel felmelegítjük, amikor szirupos, a kekszre öntjük. Jól összekavarjuk és lekapcsolható oldalú formába öntjük. Minél kisebb a forma, annál magasabb lesz a sütemény. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére öntjük, elsimítjuk rajta. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Ebből a mennyiségből 6 rúddal lesz. 1. Az élesztőt a cukorral egy kis tálba tesszük, a langyos tejjel felöntjük, majd hagyjuk felfutni. 2. A lisztet a vaníliás cukorral elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, a vajat, a sót, a cukrot felesszük főni és ha felforr beleöntjük a lisztet és állandóan kavarjuk. Addig amíg össze nem áll és elkezd recsegni a tészta. Lehúzzuk a tűzről...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 150 fokra.Egyszerűen kézi habverő vagy robotgép segítségével elvegyítjük a hozzávalókat. A gyümölcsöt egy lábasban felforraljuk,félretesszük hűlni. a té...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű