10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 tasak sütőpor
2,5 dl szénsavas ásványvíz
15 dkg liszt
10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerinti, belocsoláshoz)
A krémhez:
3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 narancs reszelt héja
10 dkg apróra vágott dió
A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, hűtőbe tesszük, majd kínáljuk
A tetejére, a szóráshoz szükséges cukrot és fahéjat keverjük össze. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk apróbb kockákra, majd tegyük egy lábasba. Adjuk hozzá a kétféle cukrot, önts...
Elkészítési idő: 20+25 perc Nehézség: Könnyű2 két tojást egy 3 literes fazékba ütöm, hozzáadom az 5 dkg kristálycukrot, és jó habosra kikeverem, beleöntöm a lisztet, hozzáadom a sót, elkeverem, majd belemorzsolom az élesztőt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészitése : A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját . A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá ,majd apr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat és csokoládét gőz fölött összeolvasztjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük majd hozzáadjuk a lehűlt vajas csokis keveréket. Utána mehet bele az összes többi hozzávaló i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű