50 dkg szőlő, vagy meggy
3 tojás
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
14 dkg cukor
12 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
A tojásokat és a cukrot egy tálba tesszük, összekavarjuk.. A lisztet, a sütőport, a kihűtött olvasztott vajat és a vaníliát hozzáadjuk és robotgéppel összekavarjuk. A megmosott szőlőszemeket a tésztához keverjük. Ha túl nagyok a szőlőszemek, vágjuk őket kettőbe. Kikent kuglófformába, vagy 20 x 20 cm-s tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
A teáskanál cukorral és a tejjel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, zsírt, cukrot, majd jól kidagasztjuk, 30 percet kelesztjük, 6-8 gombócra vesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. A vanília rúd kikapart belsejével (én a rudat is bele szoktam dobni, hogy még abból is belefőjön a vanília íz) és a cukor nagy ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót és a sárgabarackot aprítsd fel, a mákot daráld meg, a vajat olvaszd fel. Egy tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, add hozzá a tejfölt, a narancs reszelt héj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A diót, a kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habbal összedolgozzunk. Legyünk óvatosak, hogy ne törjön a hab....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű