1 csomag vajas-leveles tészta (fagyasztott)
3 alma
5 evőkanál cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál cukor
2 evőkanál citromlé
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházakat kivágjuk. Feltesszük a vizet főni a 3 evőkanál cukorral és 2 evőkanál citromlével. Az almákat vékony szeletekre vágjuk, és a forrásban levő vízbe tesszük 2 percre, csak addig, hogy könnyen lehessen hajlítani. Leszűrjük róla a vizet.
A vajastésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Megszórjuk a cukor, fahéj, citromhéj keverékkel. A csíkokat jobbról balra kirakjuk az almaszeletekkel úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd balról kezdve szorosan felcsavarjuk. Mehet a sütőbe.
Kb 20-25 perc alatt megsül.
Gőz felett felolvasztjuk a kakaóvajat, utána mehet bele a többi hozzávaló, az egészet szép simára kell keverni. Temperáljuk vagy gyorsan kell lehűteni, hogy felül ne váljon ki egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszeléket szárazon öntsd a gépbe, és addig “aprítsd”, míg zsíros pacába nem kezd összeállni Többször meg kell állni, kanállal megigazgatni a kókuszt, vagy megrázogatni gépestől...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű