fél liter habtejszín,
1 rúd vanília,
6 tojássárgája ,
10 dkg cukor,
csipetnyi só
A tejszínt a kikapart vaníliamagokkal és a rúddal felforraljuk, a tojássárgát a cukorral és a sóval simára keverjük, majd hozzáöntjük egy szűrőn a vaníliás tejszínt. A keveréket újra felmelegítjük, arra ügyelve, hogy ne forrjon fel, csak takarék lángon kicsit besürítjük.Ezt a keveréket hűtőben teljesen lehűtjük, habverővel felhabosítjuk és mehet a fagyasztóba.Ha van fagyigéped, akkor elég 23,5dl tejszín és 2,5 dl tej is.smile hangulatjel
A zselatint a 200 ml vízben előírás szerint elkészítjük(A zselatint alacsony hőmérsékleten kell feloldani, majd langyosra hűtve kell a hideg folyadékhoz vagy krémhez adni. A forra...
Elkészítési idő: 20 perc + pih. Nehézség: KönnyűA pulykamellet hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és zsebet vágunk bele a töltelék számára. A kenyeret apró kockákra vágjuk, és 1 ek olajon megp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA sült kolbászos lecsó elkészítéséhez a kolbászt karikára vágjuk, és zsíron megsütjük. Azután kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük. Az apróra vágott hagymát a serpenyőben viss...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű