1 lazac derék filézve
18 dkg olajos mag vegyesen (dió, mandula, pisztácia)
2 ek dijoni mustár
1 citrom reszelt héja
kis csokor petrezselyem
3 ek panko morzsa vagy zsemlemorzsa
1 ek frissen facsart citromlé
1 ek olívaolaj
só, bors
A mártáshoz:
2 ek vaj
2 ek liszt
1,5 dl húsleves vagy alaplé
2 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
½ citrom frissen facsart leve
só
bors
kis csokor petrezselyem
A lazacot sózzuk, borsozzuk. Az olajos magvakat késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt citromhéjat, a durvára aprított petrezselymet és az egészet durvára aprítjuk. A keveréket egy tálba tesszük és elkeverjük a panko morzsával. A magos morzsával beborítjuk a lazacfilét és jól rányomkodjuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és kissé lepiírtjuk, ügyelve, hogy ne barnuljon meg. Felöntjük a meleg húslevest és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és forráspontig hevítjük, de nem forraljuk fel. A citrom reszelt héjával, citromlével, sóval és borssal ízesítjük. A végén hozzákeverjük a finomra aprított petrezselymet is.
A sütőből kivett lazacot azonnal felszeleteljük és a mártással tálaljuk.
http://indavideo.hu/video/Magkeregben_sult_unnepi_lazac
A mangalica szalonnát, a répát, fehérrépát, zellert, a hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk (a répákat és a zellert vékony hasábokra szeljük, ezeket keresztben és hosszában töb...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A répák megpucolása, kislyukú reszelővel való lereszelése 2. Tészta készítése rövid keverőmunkával 3. A tészta zsiradékkal kezelt tortaformába töltése, melynek az alsó részér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tojásfehérjét verjük habbá. Majd a cukrot verjük bele a havat, egyenként hozzáadjuk a sárgáját. Végül a diót, sütőport és a lisztet keverjük össze. Egy kis rumot tehetünk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA pulykaszeleteket besózzuk, és legalább 1 órát hagyjuk állni. Amíg áll a hús, lereszeljük a sajtot, a májakat pedig késsel lekaparjuk. A sajt felét a májjal összekeverjük, sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű