Hozzávalók:
•Egy szép füstölt csülök
•60 dkg kenyérliszt
•2 tk. só
•2 ek. olaj
•1 tk. cukor
•2 dkg élesztő
•kb. 3,5 dl víz
Elkészítés:
A csülköt előző nap főzöm meg, majd a főzővízben hagyom kihűlni.
Másnap az élesztőt a cukorral elkeverem majd adok hozzá kevés langyos vízet és 3-4 ek. lisztet, 5-10 percig hagyom pihenni. Ezután a többi hozzávalóval rugalmas, hólyagos tésztát gyúrok. Kelesztőtálban hagyom duplájára kelni.
Míg kel a tészta, a csülköt kicsontozom, leszedem a bőrét is.
A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblára borítom, elfelezem. Mindkét tésztát cipóformára igazítom, majd kör alakúra nyújtom. Közepére rakom csülköt, majd a tésztaszéleket visszahajtom. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakom (a hajtás kerüljön alulra) és hagyom, hogy ismét duplájára keljenek.
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A megkelt cipókat vizes kézzel körbe simítom, beteszem a forró sütőbe. Kb. 40 perc alatt kész. A csülök hús közé lehet tenni egészben hagyott főtt tojást, úgy szeletelve még mutatósabb, nekem az most kimaradt.
Langyosan vagy hidegen is fínom. Újhagyma, retek, paprika, paradicsom, lilahagyma, és természetesen húsvét lévén ecetes torma is fínom hozzá hozzá.
A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a mézes fűszerkeverékkel. 2 tojást a mézzel keverjük habosra keverőgép segítségével. Keverjük össze a mézes tojásokat a liszttel,...
Elkészítési idő: 1 ó 50 perc Nehézség: KözepesA tejszínt forrpontig melegítjük (nem forraljuk fel), majd az összetördelt csokoládéra öntjük, és hagyjuk egy-két percig állni, majd szépen elkeverjük, és hozzáadjuk a whiskey-t, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hátszínt besózzuk, kevés zsiradékon hirtelen megpirítjuk. Szép, piros kérget sütünk rá. A húst ezután áttesszük egy tűzálló tálba és a forró (200 fokos)sütőben körülbelül 15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű