1 kg krumpli
1 fej hagyma
babérlevél
só, bors
tejföl
liszt
A meghámozott és kockára vágott krumplit beletesszük egy lábasba és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főzni. Beledobunk egy egész fej hagymát, babérlevéllel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.
Amikor puhára főtt, a tejfölt a liszttel simára keverjük és besűrítjük vele a kész főzeléket. Lehet kaporral is ízesíteni, vagy ecettel.
A tejet felforralom, a lisztből, és olajból vékony rántást készítek, delikáttal fűszerezem, majd felöntöm a felforralt tejjel, és az üveges borsó levével. Ha felforrt beleteszem a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA borsót (lehet fagyos is) egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászó...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A káposztát félbevágjuk, torzsáját kimetsszük, a fejet hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük. Ezután nagyobb (kb. 3×3 centis) kockákra vagy jó ujjnyi széles csíkokra vágjuk, fo...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűElkészítés: Fagyasztott sárgarépát veszünk, vagy pedig a friss sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a sárgarépát, egy kis vízzel felöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű