25 dkg disznózsír
2 dl tejföl
1 db tojássárgája
50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
só ízlés szerint
1 db tojásfehérje (a kenéshez)
Egy keverő tálba szórom a lisztet, hozzáadom a többi hozzávalót, majd jól összegyúrom, letakarom, és hideg helyen 1 órát pihentetem.
Liszttel meghintett gyúródeszkán elnyújtom a tetejét, késsel bevagdosom, és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és felvert tojásfehérjével megkenem, előmelegitett sütőben 200 fokon, 20-25 percig sütöm.
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk egy kevés liszttel, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük jól össze a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és a joghurtot. Ezt gyúrjuk jó simára. Pihentessük 20 percig. Belisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát, ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarin 1/3 részét és 10 dkg sajtot félreteszünk, a többi hozzávalóból tésztát dagasztunk. 2* kisodorni a tésztát, a félretett margarinnal megkenni, a reszelt sajttal megszórni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa a túró esetleg nedvesebb akkor lehet hogy több lisztet igényel majd. Összegyúrjuk hűtőben pihentetjük ha lágy lenne.Nyújtjuk ujjnyira vagy egy kicsit vastagabbra. Szaggatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű