1 tyúk
1 kg aprólék
leveszöldség
1 bögre rizs
só, bors
babérlevél
szerecsendió
petrezselyem
reszelt füstölt sajt
Kaptam egy tyúkot és egy adag zúzát, szívet. Feldaraboltam az öreglányt, a belsőséggel együtt beledobtam kuktába és három órán keresztül főztem, amíg teljesen puha nem lett, levált a csontról a hús. A finom húslevest, és a zöldséget (amit később tettem a leveshez) leszűrtem és a húst lefejtettem a csontról.
Egy bögre megmosott rizst a kuktában egy kis olajon megpirítottam, majd hozzátettem a leszűrt zöldséget, a csontról lefejtett húst, felöntöttem két bögre húslevessel, megsóztam és megborsoztam, egy kis szerecsendióval ízesítettem, lezártam a kuktát és első szusszanásig főztem, majd lezártam a gázt a kukta alatt.
A kész „tyúkos” kását petrezselyemmel és füstölt sajttal megszórtam
A hagymát megtiszítjuk és apróra felvágjuk. A zsiradékot felmelegítjük és megdinszetljük rajta a hagymát, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a préselt fokhagymát és pirospaprikát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 kg cibule osmažíme na masti do sklovita a necham vychladnúť( chystám si ju deň vopred) Umytú pečeň a slaninu nakrájame a pomelieme na mlynčeku spolu s cibuľou.( Striedavo hádžem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pityókát megfőzzük és összetörjük.. várunk amíg kihűl. Amikor kihűlt összegyúrjuk és kinyújtjuk majd kockákra vágjuk és a szilvát belecsomagolva gombócokat készítünk. Forró víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű