1,5 kg bőrös hasaalja szalonna
só, bors
majoranna
Töltelék:
1 szál füstölt kolbász
3 db zsemle
1 db tojás
1 fej hagyma
1 cs petrezselyem
só, bors
A hasaalja szalonna bőrét éles késsel bevagdosom, besózom, borsozom, megszórom majorannával. Elkészítem a tölteléket: a zsemléket beáztatom, kinyomkodom és egy tálban hozzáteszem a tojást, a lereszelt hagymát, apróra vágott petrezselymet és az összevágott füstölt kolbászt, megsózom, borsozon, összekeverem. Rákenem a hasaalja szalonnára a tölteléket és feltekerem, mintha roládot készítenék, összekötözöm és jénaiba teszem, aláöntök vizet, lefedem a jénai tetejével és puhára párolom, amikor megpuhult leveszem a tetőt és piros-ropogósra sütöm. (Azért készítem most jénaiban, mert elfogyott az alufóliám,egyébként tepsiben is lehet készíteni). Amikor kihűlt éles késsel felszeletelem, tetszőleges körettel és savanyúsággal kínálom.
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A bacon szalonnát 3 cm-es csíkokra vágjuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük. A cserépedényben - ame...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, odatesszük zsírjára sülni, de vigyázunk, meg ne égjen, beleaprítjuk a hagymát, kissé megdinszteljük benne. 2. A húst megtisztítjuk a zsíros...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát főzzük meg a héjában, majd hámozzuk meg és reszeljük le durva reszelőn. Adjunk hozzá sót, borsot, tojást és lisztet, majd keverjük össze. A darált húshoz adjunk sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű