menu

Családireceptkönyv.hu

Velővel és kolbásszal töltött szűzpecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




2 db szűzpecsenye
1 szál füstölt kolbász
30 dkg agyvelő
só, bors
vaj

Elkészítés:


A szűzpecsenyét éles, hosszú késsel felszúrjuk, kissé kitágítjuk a vágást, vigyázva, hogy a széleit ne sértsük meg. Sóval és borssal bedörzsöljük és állni hagyjuk. A kolbász héját lehúzzuk, majd a felszúrt húsba betoljuk.A megmosott és hártyájától megpucolt velőt, sós, borsos vízben 5 percig addig pároljuk, míg a velő kifehéredik, majd kihűtjük. A szűzpecsenyéket megtöltjük a velővel és vajjal kikent tálba helyezzük. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük és forró sütőben kb. 30 percig pároljuk, a végén pedig 5-10 perc alatt megpirítjuk. Közben a vegyes zöldséget kevés vízben házi vegetával, sóval, borssal megpároljuk. Krumplival, gyümölccsel, rizzsel, zöldségekkel tálalhatjuk.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bolognai rizottó
Bolognai rizottó

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, a rizst pároljuk meg, majd a zöldborsóval együtt és tegyük egy hőálló tálba. A darált húst kevés olajon pirítsuk meg, adjunk hozzá a 4 dl vizet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott rizs
Rakott rizs

A rizst megfőzöm. A felkockázott szalonnát megpirítom, hozzáadom az apróra vágott vörös hagymát. Üvegesre párolom, majd a darált húst belekeverem, Hozzáadom a fűszereket, és fehére...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hortobágyi húsos párnák
Hortobágyi húsos párnák

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,a többi hozzávalóval összegyúrjuk.1 órát kelesztjük.Majd kisodorjuk téglalap alakúra. Az egyik felén tetszőleges kiszuróval jelöljük meg a fo...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Vega taco
Vega taco

sütőt előmelegítjük 200 fokra • az első 5 hozzávalót (azaz a zöldségeket, a bab kivételével) egy nagy tepsibe szórjuk • meglocsoljuk kevés olívaolajjal, fűszerezzük, jó alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk