menu

Családireceptkönyv.hu

Velővel és kolbásszal töltött szűzpecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




2 db szűzpecsenye
1 szál füstölt kolbász
30 dkg agyvelő
só, bors
vaj

Elkészítés:


A szűzpecsenyét éles, hosszú késsel felszúrjuk, kissé kitágítjuk a vágást, vigyázva, hogy a széleit ne sértsük meg. Sóval és borssal bedörzsöljük és állni hagyjuk. A kolbász héját lehúzzuk, majd a felszúrt húsba betoljuk.A megmosott és hártyájától megpucolt velőt, sós, borsos vízben 5 percig addig pároljuk, míg a velő kifehéredik, majd kihűtjük. A szűzpecsenyéket megtöltjük a velővel és vajjal kikent tálba helyezzük. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük és forró sütőben kb. 30 percig pároljuk, a végén pedig 5-10 perc alatt megpirítjuk. Közben a vegyes zöldséget kevés vízben házi vegetával, sóval, borssal megpároljuk. Krumplival, gyümölccsel, rizzsel, zöldségekkel tálalhatjuk.

 Velővel és kolbásszal töltött szűzpecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gombás pite (Sóbors)
Gombás pite (Sóbors)

Pitetészta:20 dkg lisztfél kk só13 dkg vaj (jéghideg)1 ek víz (jéghideg)Töltelék:25 dkg gomba1 gerezd fokhagyma6 dkg sajt (cheddar vagy gouda)4 darab tojás (L-es)2,5 dl tej40 g par...

Elkészítési idő: 15 perc+1 óra
Nehézség: Könnyű
share
címlapsajtos cukkinigolyók  Írd be a keresett kifeje
címlapsajtos cukkinigolyók Írd be a keresett kifeje

zítés Golyókhoz: A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött kenyér - Kombe
Töltött kenyér - Kombe

A kenyértésztát összeállítjuk,a felfutott élesztővel együtt. Három részre osztjuk és kisodortam egyesével téglalap alakúra. Az első lapot fűszeres vajjal kentem. Rátettem a máso...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos burgonya őzgerincben
Kolbászos burgonya őzgerincben

A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. A burgonyát egy lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, és megsózzuk. Fedő alatt puhára főzzük. A vörös hagymát finomra vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk