250 g penne
10 dkg zöldborsó
10 dkg szalonna felkockázva
2 dl tejszín
A szalonnából alacsony lángon kiolvasztom a zsírt, ezen pár percig sütöm a borsót, felöntöm a tejszínnel, öt percig forralom magas lángon. Elkeverem a fogkeményre főzött tésztával és tálalom. Sokkal finomabb, mint amilyen brutálisan hangzik.
A tésztát fogkeményre főzzük. Míg fő, elkészítjük a szószt. Kevés világos rántást készítünk, a fokhagymát még a liszt előtt rányomjuk az olajra. A rántást felöntjük apránk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kókuszolajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Aprítsuk morzsásra a zöldségeket (sárgarépa, zeller, padlizsán), majd dobjuk rá a hagymára. Pirítsuk együtt pár percig. Szi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz alap koncepció, hogy ahány tojás, annyi deka liszttel gyúrjuk nyújtható tésztává. Sót semmiképpen ne tegyünk a tésztába. A tésztához a lisztet átszitáljuk, beletesszük a rob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből és a búzadarából, vaníliás cukorral, kristálycukorral, 1/2 citrom reszelt héjával tejbegrízt készítünk és kihűtjük. Miután kihűlt beleteszem a túrót és összekeverem. majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű