1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleves kocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
Pác:
olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta
só
őrölt bors
pirospaprika
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben tesszük érlelődni.
Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott Pataki tálba
A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a Pataki tál tetejét és pirosra sütjük.
1. Darál húsból fasírozott alapot készítek. 2. Tésztát kinyújtom és 12 darabra vágom és megkenem a felvert tojással. 3. A fasírtból 12 golyót készítek a tésztára helyezem,ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézén 3 napig sóban tartottam és egy hétig vizes pácban... aztán ment a présbe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElső lépésben készítsd elő a húst. Ehhez tisztítsd meg a karajt az igényeid szerint, és vágd kb. 2,5 cm-es, 10-11 dkg-os szeletekre. 2. Klopfold ki a hússzeleteket, kb. 3-4 mm vas...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesAz egészben hagyott karajt a közepén felszúrjuk. A kolbászból két olyan hosszú darabot vágunk, mint amilyen a hús, és a közepébe nyomjuk. A hús külsejét sóval, és fokhagymával alap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű