menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:






50 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg zsír
1 merőkanál tej (másfél deci)
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez

30 dkg darált dió
30 dkg porcukor
1 citrom lereszelt héja

baracklekvár

A mázhoz
3 kanál kakaó
3 kanál porcukor
3 kanál forró víz
4 csepp olaj

Elkészítés:


A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor gumis lesz a tésztánk. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatott élesztőt és a csipet szódabikarbónát. A tésztát jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk. Lisztezett nyújtódeszkán 3 vékony lapot nyújtunk belőlük. Az első lapot beletesszük az előzőleg kizsírozott, kilisztezett tepsibe. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a citrom lereszelt héjával. A tésztát először vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd egyenletesen megszórjuk a cukros dió felével. Ugyanígy töltjük meg a következő lapot is, végül a harmadik lapot a tetejére tesszük. Villával több helyen is megszurkáljuk a tésztánkat, majd letakarva 1 órát pihentetjük sütés előtt. Lassú tűzön sütjük, 175 fokon körülbelül 40-45 percig. Amikor kivettük a sütőből, megvárjuk, amíg langyosra hűl, csak akkor vonjuk be a csokimázzal.
A 3 evőkanál kakaót a forró vízzel és a porcukorral alaposan kikeverjük. Csöppentünk bele 4 csepp olajat, ettől lesz szép fényes a máz, és egyenletesen a tészta tetejére simítjuk.

Zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kakaós - Puncsos piskótatekercs
Kakaós - Puncsos piskótatekercs

1. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. 2. Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. 3. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
A 7 perces mikrós sütemény
A 7 perces mikrós sütemény

Az alapanyagokat összekeverjük, hozzá adunk 3 evőkanál kakaó port, 2 tojást, fahéjat és 1 bögre forró vizet. Lisztezett formában sütjük meg.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Csokis áfonyás vezúv
Csokis áfonyás vezúv

A vajat a csokoládéval vízfürdőn felolvasztjuk, egyenletes, krémes kell, hogy legyen. Félretesszük hűlni. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárg...

Elkészítési idő: 1 és fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró-rudi torta sütés nélkül
Túró-rudi torta sütés nélkül

2 dl tejben elkevertem a zselatint, majd felfőztem. Félretettem hűlni, addig amíg a túrós részt elkészítettem. A porcukrot a vajjal habosra kevertem, majd hozzáadtam az összetört...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk