8 szelet sertéskaraj
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál csípős paprika
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 dl tej
só ízlés szerint
liszt és zsemlemorzsa
olaj
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 tojás
A hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, rászórjuk az apróra vagdalt fokhagymát, majd zsemlemorzsába mártjuk. A húskalapáccsal gyengén beleverjük a morzsás fokhagymát, ezután lisztbe, tejes tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Bőr, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, tűzálló tálba tesszük, és leöntjük a sóval, borssal és csípős paprikával elkevert tejszínes tejföllel.
A tálat befedjük és addig sütjük, amíg a hús a mártást fel nem szívta. Salátával és sült burgonyával kínáljuk.
A húst alaposan megtisztítjuk, ha van rajta nagyon zsíros rész, azt esetleg eltávolítjuk és felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát, a paprikát kockára, a paradic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBeáztatjuk minimum 2 órára a római tálat. A tarja széleit picit bevagdossuk (azért, hogy ne ugorjon össze sütés közben), fűszerezzük ízlés szerint, sóval, borssal, sertéssült fűsz...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt 170 fokra bekapcsoltam. 2. Az egész oldalasokat egy vékonyan kiolajozott/zsírozott tepsibe fektettem, mindkét oldalukat sóztam, borsoztam, megszórtam őket az apróra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst apró darabokra, vagy vékony csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon feltesszük párolni, és hozzáadjuk a húst is. Belekerül a zúzott fokhagyma is, majd enyhén megsózzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű