db padlizsán
25dkg gomba (Ha valaki nem szerei, akkor csirkemell, darált hús...stb is jó, ízlés szerint fűszerezve)
2-3 szelet light sajt
Fűszerek: só, bors, majoranna
Pici kókuszolajon megpárolom a gombát. A padlizsánt kettévágom és kiszedem a közepét. Beleteszem a gombát, tepsibe helyezem és letakarva 200fokon 30 percig sütöm, majd takarás nélkül még 20 percig. A sütés vége előtt 10perccel tettem rá a sajtot, hagytam, hogy szépen rápiruljon.
Az élesztőt felfuttatjuk kb 2 dl cukros tejben. A folyadék szükségletét langyos vízzel pótoljuk. Ez kb még 3 dl . Mindent gyúrjunk össze. Egy viszonylag lágy tésztát kell kapnunk....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd 1,5x-es mennyiségű sós és ételízesítős vízben, fedő alatt puhára főzzük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és 2 liter forrásban lévő leve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem és felteszem főni sós vízbe. A vöröshagymákat megpucolom, apróra vágom. Felteszem egy kiolajozott serpenyőbe párolódni, majd hozzáadom a darált húst, és...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk wok fűszerrel, majd olívaolajon megpirítjuk. Amikor a hús lepirult (de még nem puha), hozzáadjuk a vegye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű