- 1/2 kiló darált csirkemell
- 2 tojásfehérje
- 200 mili liter tejszín
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só, fekete bors
Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megtekerve. Spárgával 3 - 4 helyen átkötjük. Forrásban lévő vízben főzzük 35 - 40 percet. Kivesszük a vízből. 1 órát hűlni hagyjuk. Majd lehűtjük a hűtőszekrényben. Hűtés után jól szeletelhető.
A tortillalapot megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal, rárakunk 2-3 szelet sonkát, meghinjük reszelt sajttal és rukkolával, majd félbehajtjuk. A grill lapot megkenjük olívaolajj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel. A hagymát vágjuk finomra. A felkockázott szalonnát olvasszuk ki és adjuk hozzá a hagymát, majd pirítsu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát. Pár percig pároljuk. Majd megsózzuk, borsozzuk, meghintjük m...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű8 dkg felhevített vajon megdinszteljük a vöröshagymát, a felét kivesszük és félretesszük. A serpenyőben maradt hagymán pirulásig sütjük a kis kockákra vágott, füstsóval, borssal, c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű