1 kg csirke alsó comb
1 csomag bacon
só ízlés szerint
1 mokkáskanál őrölt bors
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál rozmaring
1 kávéskanál majoranna
olaj
1. A csirke combokat alaposan megmossuk, a bőrét lehúzzuk úgy, hogy az alsó porcos részre hajtogatjuk, majd szárazra töröljük.
2. A fűszereket összekeverjük, a csirkéket beolajozzuk, bedörzsöljük sóval, és a fűszerkeverékkel.
3. A befűszerezett combokat betekerjük bacon csíkba (1 comb 1 csík), majd félretesszük kicsit állni.
4. 20-30 perc pihentetés után a csirkecombokat tepsibe helyezzük, leöntjük egy kis olajjal, a tetejét is meghintjük egy kevés fűszerkeverékkel, és kb fél dl vizet öntünk alá.
5. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a bacon szép piros nem lesz, és a hús nem lesz puha.
Miközben sült, elkészítettem hozzá a köretet: házi burgonya chipset.
A burgonyákat alaposan megmossuk, megpucoljuk, majd uborka gyalun chips vastagságúra gyaluljuk.
Forró olajban kisütjük, de úgy, hogy ne lógjanak egymásra, mert akkor összeragadnak!
A megsült chipseket nedvszívó papírra helyezzük (ha az olajban áll, akkor megpuhul), majd megszórjuk paprikás (házi) chips fűszerrel.
A fűszer összetétele:
1 ek. őrölt piros paprika
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cayenne bors (ha valaki csak épphogy csípősen szereti, akkor kevesebb, de el is hagyható)
Ezen kívül természetesen bármilyen egyéb körettel is tálalható: krumpli püré, hasáb burgonya, vagy akár csak egy sima saláta.
Jó étvágyat kívánok!
-Minden hozzávalót elkeverünk,beleforgatjuk a húst és 1 éjszakára hűtőben pácoljuk - 200 C-on a levével locsolva sütjük meg - Gyümölcssalátával tálaljuk
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sótésztához keverjük össze a kétféle sót és a lisztet, a fehérjét és 1 dl vizet. Gyúrjuk össze, majd takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe 1 órára. A megtisztított húst vágjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKikloffolt filéket sózva borsozva vajon megsütjük. ha megpirult ananászkarikákat teszünk a szeletekre, befedjük sajttal és megpiirtijuk. rizs vagy zöld saláta illik hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük az alapanyagokat: a rizst leöblítjük, a csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk, a lilahagymát felaprítjuk. A kukoricakonzerv levét lecsepegtetjük, a kaliforniai pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű