menu

Családireceptkönyv.hu

Császárszelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 szelet sertéskaraj
kevés liszt, olaj, vaj
1 evőkanál paradicsompüré
10 dkg gyufametélt
1 dl tejföl
1 tojás
10 dkg trappista sajt

Elkészítés:


A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam.
Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékból kivéve félretettem.
A visszamaradt zsírban egy kanálnyi lisztet pirítottam, hozzáadtam a paradicsompürét és felöntöttem egy decinyi vízzel, majd összeforraltam.
Akkora tepsibe öntöttem, amekkorába a hússzeletek beleférnek, egymás mellé a szaftra fektettem az elősütött karajszeleteket.
Sós vízben a szokott módon megfőztem a metéltet, leszűrtem, és elkevertem kevéske vajjal.
A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt.
A tésztát belekevertem a tojásos tejfölbe.
A hússzeletekre halmoztam a tésztás masszát, majd reszelt sajttal szórtam meg a halmokat.
Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.

Császárszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Göngyölt hús vaslábasban
Göngyölt hús vaslábasban

A hús szeleteket egész vékonyra klopfoljuk A hús pácolását előző nap mindenképpen el kell készíteni, hogy érlelődni tudjon, mert úgy lesz finom. Tehát: bekenjük be a húsokat a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csala Évi
Sushi
Sushi

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Fűszeres indiai húsgolyók
Fűszeres indiai húsgolyók

A fűszereket és a darált húst egy tálban összekeverjük, összedolgozzuk. Vizes kézzel közel azonos méretű, talán golflabda nagyságú golyókat gyúrunk, amiket aztán vékony olajon elős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Betyár tokány
Betyár tokány

A húst vékony csíkokra vágjuk, és megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, 2 tk. rozmaringgal, leöntjük 2-3 kanál étolajjal, hogy ne száradjon ki. Ezután összeforgatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk