5 db nagyobb vöröshagyma
kb. 15 gerezd fokhagyma
kb. 6-7 dkg vaj
1 liter zöldségalaplé
4 dl főzőtejszín
1 evőkanál tejföl
só
őrölt bors
bio ételízesítő
kevés reszelt szerecsendió (kb. egy csipetnyi)
Az apróra kockázott vöröshagymát a vajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát, és összekevertem. Sóztam, borsoztam, beleszórtam a bio ételízesítőt, majd felöntöttem a zöldséglével és fedő alatt főztem.
Pár perc fővés után beleöntöttem tejszínt is, és a hagymát puhára főztem.
Hozzáadtam a tejfölt és a szerecsendiót, majd kézi mixerrel pürésítettem. Levesbetétként kétszersülttel tálaltam
A csontot megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni, hogy ellepje a víz a csontokat, ha felforr akkor leszedjük a habot, és belerakjuk a zöldségeket,és ízesítjük. Nagyon lassan épp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd kiszedjük a szalonnakockákat. A visszamaradt zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vág...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHa csak pontyot kapunk, az sem baj, alaplének tökéletes! Kb. 6 liter vízbe feltesszük főni a megmosott, tisztított haldarabokat. Fejből a keserűfogat, a kopoltyút és a szemeket ve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst kockára vágjuk és egy kicsi olajon átsütjük. Vizzel felengedjük , szép lassan fözzük hozzáadjuk a zöldséget, sót l, borst és készre fözzük. A tüzről levéve hozzáadunk két...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű