A töltelékhez:
fél kg marhahús
egy közepes fej hagyma
só
bors
1 tojás
A palacsintához:
10 ek liszt
1 tojás
2 ek olaj
só
szódavíz
A marhahúsból és hagymából pörkölt alapot csinálunk, ízesítjük ízlés szerint. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk. Eközben elkészítjük a híg palacsintát. Kb. 10-11 palacsinta lesz az említett mennyiségből. A ledarált húshoz hozzáadjuk a tojást, ha kell még fűszer, akkor adunk még hozzá. A palacsintára helyezünk ebből a masszából egy kanálnyit, és levélboríték szerűen összehajtjuk. Bepanírozzuk és olajban aranybarnára sütjük.
Vizet forralunk és amíg felforr felkockázzuk a szalonnát, gombát és kevés olajon elkezdjük pirítani. Amint felforr a víz beleöntjük a tésztát. Amikor lepirultak az alapanyagok meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejfölt, cukrokat, tojást, citromot, olvasztott vajjal összekeverni, a tésztát és a tejet belefordítani, összekeverni. Jénait (1,9 l) vajjal kikenni és zsemlemorzsával körbeszórni....
Elkészítési idő: 45-55 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzöm héjában, majd még melegen áttöröm, hagyom kihűlni. Ezután adom hozzá a tojást, pici sót, olajat és annyi lisztet, amennyit felvesz. Összeállítom a tésztát, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkeverem a tojásokat a tejföllel -lassan adagolom a lisztet +csipet sót sürü palacsinta tésza állagú kell ,hogy legyen ,ha túl keményre sikerül kevés vizzel higitjuk -10...
Elkészítési idő: 10 Nehézség: Könnyű