menu

Családireceptkönyv.hu

LÁNGOS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



0,5 kg liszt

1 tk só

2,5 dl tej

2,5 dkg élesztő

1 teáskanál cukor

5 evőkanál napraforgó olaj

5 dl napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:


1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztbe teszünk sót, és a felfutott élesztővel, az 5 ek olajat és annyi langyos tejet, amennyit felvesz, könnyű tésztát készítünk.

Letakarva fél órát kelni hagyjuk.

A tésztát kicsit kilapítjuk és kisebb darabokat tépünk ki belőle. A darabokat kicsit meghúzzuk, hogy 1 cm vastag alakzatok legyenek.

A forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Ízlés szerint fokhagymával, sajttal, tejföllel tálaljuk.

LÁNGOS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött pizza
Töltött pizza

Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel cukorral. Mindent összekeverünk, jól kidolgozzuk hagyjuk kelni. Addig a töltelékhez valókat felkockázzuk és összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk fé...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Jamie Oliver tökéletes pizzája
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Jamie Oliver tökéletes pizzája

1. A lisztet, a búzadarát és a sót keverd össze, öntsd egy munkalapra, és csinálj lyukat a közepére. 2. Az élesztőt futtasd fel a cukorral és a vízzel, majd öntsd a lyukba. 3. Gy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Gnocchi
Gnocchi

Főzd meg héjában a krumplit, erre 30 percet számolj. Fontos, hogy minél lisztesebb, főzni való kurmplit használj, mert különben nem fog sikerülni a tészta, vagy nem lesz könnyű.Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
LÁNGOS - HŰTŐS *
LÁNGOS - HŰTŐS *

A lisztet a sóval elkeverem, beleütöm a tojásokat, hozzáöntöm a tejfölt és a tejet, belemorzsolom az élesztőt és alaposan összekeverem. Kézzel simára dagasztom. Amikor selymessé v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk