6 db egész csirkecomb
4 db szikkadt zsemle
2 db nagyobb tojás
20 dkg csirkemáj
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. vágott petrezselyemzöld
4 nagyobb fej gomba
2 ek. olaj
ételízesítő ízlés szerint
1 tk. őrölt bors
csirke fűszersó
A zsemléket langyos vízbe beáztatom, majd alaposan kicsavarom és egy tálba teszem. A hagymát és fokhagymát apróra vagdalom, serpenyőben kevés olajon pirítom. Közben összevagdalom a májat és a gombát, ezek is a hagymához kerülnek. Megszórom őrölt borssal és összepirítom. Ha készen van, mehet a zsemléhez. a tálba ütöm a tojásokat, rászórom a petrezselyemzöldet, az ételízesítőt, őrölt borsot, és kézzel vagy kanállal összedolgozom. A csirkék bőrét óvatosan fellazítom, és megtöltöm a májas-gombás töltelékkel. Nem szabad azért nagyon ducira
csinálni, mert esetleg sütés közben a bőre szétnyílhat. Megtűzöm fogpiszkálóval, beszórom csirke fűszersóval és a tepsibe sorakoztatom. Csak vizet öntök alá, elég zsiradék kisül majd belőle. Lefedem egy darab alufóliával, és előmelegített sütőbe dugom közepes lángon. Egy órát hagyom így párolódni, majd leveszem róla a fóliát, kicsit meglocsolgatom a keletkezett szaftos lével, majd fólia nélkül nagyobb lángon visszateszem pirulni. Ha marad pár fej gomba, ilyenkor mellé lehet dobni, szépen megsül.
1. A csirkemell filéket feldaraboljuk. 2. A lisztet a fűszerekkel és a tisztított, apróra vágott fokhagymával összekeverjük. 3. A csirkemell darabokat egyenként megforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom és kis lyukú reszelőn lereszelem. Hozzákeverem a tojást, lisztet, petrezselymet, kis tejfölt, sózom, borsozom majd belenyomom a fokhagymát is. A csirkemellet...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű