menu

Családireceptkönyv.hu

ZSEBES KARAJ


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleves kocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
Pác:
olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta

őrölt bors
pirospaprika

Elkészítés:


A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni. Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott römertopfba/ cserépedénybe. A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a römertopf tetejét és pirosra sütjük. A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.

ZSEBES KARAJ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Újévi kocsonya Márti konyhájából
Újévi kocsonya Márti konyhájából

A malacfejet 2 részre vágassuk el a hentesnél. A körmökkel együtt öblítsük jól le, és ha meg szükséges, tisztítsuk meg. Tegyük a gyömbért, a fokhagymákat, borsot, petrezselymet (sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Őzgerincben sült baconos rúdfasírt fekete retek salá
Őzgerincben sült baconos rúdfasírt fekete retek salá

A darált húshoz reszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a nyers tojást, 1 evőkanál libazsíron megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, ízesítjük sóval, törött borssal é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
LABANCPECSENYE
LABANCPECSENYE

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. Hűtőbe tesszük egy órára. Feldaraboljuk a sajtot, egy kisebb tálban ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

Krumplifőzeléket gondolom mindenki tud készíteni, hiszen olyan egyszerű. Hozzávaló: 5-6 burgonya 2-3 babérlevél só csipet cukor 1 ek. liszt tejföl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk