Szárazfuszulyka 500 gr.
füstölt hús 200 gr.
2-3 hagyma
1 kissebb sárga répa
1 paprika
1 babér levél
so,bors,csombort szaraz,oregano szaraz (csipetnyi mindenbol)
paradicsom paszta
zöld kapor
a fuszulykát mefözzük külön
a hagymat aprora vagjuk,megdinszteljuk,a sarga repat lereszljuk es mindebt rendre beleteszunk,egy jo tokanyt csinalunk,amikort megfott minden,a fuszulykat kanalankentbeletesszuk es meg teszunk bele egy kanal paradicsom pasztat is,a vegen zold kaporral izesitjuk
-----
A krumplit pucold meg, darabold fel, mosd meg, majd annyi vizbe feltenni, hogy épp elfedje. A kolbász héjat le kell szedni, es nagyobb darabokra vágni, majd mehet a krumplihoz + a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz előző este beáztatott (ez csak a száraz babra vonatkozik, a frissen fejtettet nem áztatjuk) babot annyi friss hideg vízben, ami épp ellepi, egy fej tisztított vöröshagymával és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt tarját megfőzzük, a főzővizét leszűrjük, és félretesszük. A krumplit meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk. Ráöntjük a tarja főzővizének egy részét, és enyhén megsó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot 2-3 percig fedő alatt nagy lángon melegítjük, majd ugyanennyi ideig pihenni hagyjuk a tűzhely mellett. Az olajon zsemleszínűre pirítom a lisztet, bele a só, bors, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű