menu

Családireceptkönyv.hu

fondantjaim


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg zselatin
5 kanál víz
1 kanál aroma ( ízlés szerint)
2 kanál ráma
2 kanál méz
1 kg porcukor

Elkészítés:


A vizet az aromát össze keverem egy fém kis tálban,ha színezni szeretném a porfestéket feloldom ebben a lében.Ha folyadék akkor a víz mennyiséget csökkentem a színező mennyiségéhez arányosan .Ebbe beáztatom kb 10 percre a zselatint. Ezután bele a méz a ráma. Odateszek egy fazékban vizet forrni. erre teszem a tállat és felmelegítem az egészet. A porcukrot átszitálom, és mélyedést csinálok a közepébe ide öntöm a zselatint . Ezt az egészet össze keverem. Általában a kis tálkát még átöblítem 1 kanál vízzel és ezt is hozzá öntöm. smile hangulatjel Így kapok egy lágyabb masszát. Folpackba csomagolom. és hagyom pihenni 5-6 órát. Amikor használni szeretném vajas kézzel jól átgyúrom , akkor fog bepuhulni. Keményítőn nyújtom. smile hangulatjel nekem így bevált smile hangulatjel Remélem sikerül nektek is smile hangulatjel

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: suhajpeter
Sajtos-tojásos burgonya
Sajtos-tojásos burgonya

A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Cukkini fasirt
Cukkini fasirt

Karikázzuk fel a cukkinit, sózzuk meg, hagyjuk állni kb. 5 percig, majd öntsük le a levét. 2. Adjuk hozzá a tojást, az összezúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a lisztet és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tepsis bundáskenyér
Tepsis bundáskenyér

A tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabkása
Zabkása

A tejet feltesszük forrni a zabpehellyel együtt, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Utána levesszük a tűről, mézzel és fahéjjal ízesítjük.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk