3 dl langyos víz, 50 dkg liszt, 2 tk só, 1 ek olaj, 2 dkg élesztő ezekből kelt tésztát dagasztok, duplájára kel, és 10 - 12 gombócot formálok belőle. A káposztát két fazékba osztom, mert nem fér rá a gombóc, és fedő alatt kb 20 percig gőzben főzöm. Ne emelgesd a sapkáját, üvegfedőt tegyél rá, ha van
A káposztát két fazékba osztom, mert nem fér rá a gombóc, és fedő alatt kb 20 percig gőzben főzöm. Ne emelgesd a sapkáját, üvegfedőt tegyél rá, ha van
Ne emelgesd a sapkáját, üvegfedőt tegyél rá, ha van
Sütésre alkalmas tálat megszórjuk a sajt és az apróra vágott sonka felével, meglocsoljuk a tejföllel és teszünk rá vajdarabkákat. Ráütjük a tojásokat, kicsit megsózzuk, majd ismét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát és a felkarikázott virslit. Ezután hozzáadjuk a húsleveskockát, ketchupot és a mustárt. Felöntjük kevés vízzel, és ha elpárolog pót...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyő kevés olivaolajat öntök, hozááadom a vékony karikára vágott vöröshagymát, a darálthúst, gyakori kevergetés mellett fehéredésig pirítom, majd sózom, borsozom, mehet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom, megdinsztelem, majd leveszem a tűzről és piros paprikát teszek hozzá, összekeverem. Utána mehet a borsó és vissza a tűzre. Felöntöm annyi vízzel, hogy épp e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű