sütés előtti est
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerüen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagsztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adnihozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közrpéig majd balrol is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni ugy hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespricelni vizzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe. mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
jó munkát sok sikert… üdv Vali
http://www.mokuslekvar.hu/sajtos-stangli/ ez az a reci, ami mindenkinek sikerül
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bagel készítésének első nagyobb lépése a tészta elkészítése. Először futtasd fel az élesztőt. Egy kisebb edénybe tegyél 1 dl kézmeleg vizet, 2 evőkanál cukrot, 1 evőkanál lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszedolgozom a tésztát. Lágy, de formázható tészta legyen. Legalább 2 órát pihentetem a hűtőben, fóliával letakarva. 1-1,5 cm vastagra nyújtom, apró pogácsákat szaggatok. Ismét...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a búzasikérrel és az élesztővel egy tálba összekeverjük. A meglangyosított tejet az olvasztott vajjal, a tojássárgájával, a sóval és az 1-2 csepp édesítővel e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes