menu

Családireceptkönyv.hu

Szerencsehozó Linzer szilveszterre!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 60 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- fél cs. sütőpor (6 g)
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojássárgája
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 kis doboz tejföl (140 g-os)
-zöld ételfesték

Elkészítés:


A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a tojássárgákat, ételfestéket,majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak (ne legyen túl lágy, de kemény sem).
Enyhén lisztezett táblán kinyújtom (elég vékonyra kell nyújtani, mert a sütőportól vastagabb lesz sütés közben).
Pici szív alakú formákat szaggatok belőle majd sütőpapíros tepsibe négyesével összeillesztem,nem ragasztottam össze semmivel,mert összesülnek nélküle is. 180 fokos sütőben kb. 10-15percig sütöm.(sütőfüggő)
Arra már nem emlékszem mennyi jött ki belőle,de nagyon sok,szóval ha csak nem egy hadseregnek készül,elég a fele mennyiség i

Szerencsehozó Linzer szilveszterre!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mátrai borzas
Mátrai borzas

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi aprósüti - kókuszos és diós fújt kifli
Karácsonyi aprósüti - kókuszos és diós fújt kifli

A hozzávalókból összeállítom a tésztát. Majd kis kifliformákat félig megtöltöm tésztával, mert sütés közben nő a tészta, és ha kifordul a formából, nem tartja meg a szép kifliformá...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Szalagos fánk *
Szalagos fánk *

A hozzávalókat jól kidolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, amit másfélszeresére kelesztjük. Majd deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, ruhával letaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bori
Vegán székelykáposzta
Vegán székelykáposzta

ELKÉSZÍTÉS A savanyított káposztát öblítsd át egy kicsit, majd kezd el pirítani az olívaolajon, közepes fokozaton. Szép lassan elfő a leve, és picit megpirulnak a szálak, akkor jó...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk