50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 5 dkg cukor, 18 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin vagy vaj, de mérföldekkel jobb zsírral), 2 tojás, csipet só. Az élesztőt megfuttatom, összegyúrom a tésztát, 3 részre osztom. Egy nagy tepsit kikenek vajjal, belenyújtom az első adagot. Megkenem baracklekvárral, megszórom cukros dióval. Erre jön a második tészta, lekvár, cukros dió, majd a harmadik tésztával befedem. Addig kel csak, amíg a sütő fel nem melegszik 180 fokra. Jól megszurkálom egy tűvel, hogy ne púposodjon fel. Megsütöm, majd ha kihűlt, csokimázzal vonom.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az almákat pucoljuk meg - rajtuk is maradhat a héjuk -, majd vágjuk vékony szeletekre. A vajat tegyük egy 30 centiméter átmérőjű, sütőben is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalói összegyúrjuk. Egy cipóba gömbölyítjük,folpacba csomagoljuk és hidegre tesszük. Elkészítjük a tölteléket. A vaníliás pudingport a tejjel,5 dkg cukorral,vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük,apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral,s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjét csipet sóval habbá vertem, a sárgáját a cukorral kikevertem, majd beledolgoztam a feketekávét, olajat. A lisztet elkevertem a darált dióval, sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű