50 deka liszt
csipet só
3-4 ek cukor
2,5dkg élesztő
3dl tej
zsír
dió
-összegyúr, dagaszt, keleszt
- kinyújt kb 1,5 ujjnyi vastagra
- kiszaggat
- olvasztott zsírba, majd cukros darált dióba márt
- zsírral kikent tálba pakol
- kevés olvasztott zsírral még meglocsol
- picit még keleszt
- előmelegített sütőben kb 185 fokon kb 35 percig süt
A fodros tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük. A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, a vaj 2/3-ával és a túróval kikeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olajat lábasba öntjük, a kimért búzadarát hozzáadjuk. 2, Elkeverjük, és közepes lángon folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk. Érezni fogjuk az illatát, amikor jó. 3. Ami...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézAprítsuk fel a hagymát, és a vajon pároljuk üvegesre. Vágjuk apró kockákra a zellert és a sárgarépát, majd adjuk hozzá a hagymához, és sózzuk meg. Nem kell teljesen szétfőzni őket,...
Elkészítési idő: 45p Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Kivajazunk egy közepes méretű jénait. A tésztát sós vízben megfőzzük. Alacsony lángon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, sót, borsot, mustárt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű