2 db érett avokádó, minél puhább és sötétebb színű annál jobb
1 kis fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
fél citrom leve
Az éretlen gyümölcs kőkemény, az érettet viszont vajként lehet kenni, ezért érdemes vásárláskor kicsit megtapogatni. Ha kemény gyümölcsöt veszünk, az szobahőmérsékleten 2-3 nap alatt megérik, megpuhul.
Az avokádót kettévágom, a magot eltávolítom, kiskanállal kiszedem a belsejét, villával összetöröm, jó alaposan kikavarom, közben ráfacsarom a citromlevet, megsózom, kávéskanálnyi só elég, megszórom borssal, és kozzákeverem a nagyon apróra vágott lilahagymát és fokhagymagerezdet. Hűtőbe teszem, kicsit hagyom összeérni az ízeket. Pirítósra kenve isteni.
Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben kálium, foszfor, vas, nátrium valamint kalcium és magnézium is megtalálható. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns.
Küldte: Borsodi Eszter
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A cukkinit alaposan mossuk meg, karikázzuk fel, majd a karikákat vágjuk kisebb kockákra. Tegyük bele egy 35x25 centiméteres tűzálló tálba. Önt...
Elkészítési idő: 15+40 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszelem vagy gyalulom, sózom, félretszem. Később kinyomkodom a levét. Összkeverem a tojással, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, hozzáadom a sajtot, sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megtisztítjuk és lereszeljük, lesózzuk, hagyjuk állni amíg kiengedi a levét. Kinyomkodjuk és egy tálba tesszük, a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát is belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fehérjéket habbá verjük és hozzáadjuk a lisztet. A sárgáját összekeverjük a tejföllel és pürével, majd a két egységet összekeverjük. 180 fokon mint a piskótát megsütjük (sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű