50 dkg lencse
2 sárgarépa
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi kakukkfű
1 evőkanál édes mustár
2 evőkanál almaecet
7 evőkanál olívaolaj
só, bors
A lencsét megmossuk és egy edénybe tesszük annyi vizet öntünk rá ami bőven ellepi, fűszerezzük és főzni kezdjük. Fedő alatt 30 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Közben a hagymát és a répát megtisztítjuk, kevés olajon pirítjuk 4-5 percen át. Mikor elkészült, a lencsével együtt egy tálba tesszük. A mustárt, az olívaolajat és az almaecetet összekeverjük, leöntjük vele, jól összedolgozzuk, hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd tálalhatjuk.
A paradicsomos káposzta elkészítéséhez a káposztát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk. Zsíron lepirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi paradicsomlével,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFőzelék elkészítése: Olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Míg pirul a hagyma, egész kis darabokra felkockázzuk a karalábét, majd a krumplit. Először a karalábé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA babot mindenképp áztasd be min. 8 óra hosszára, én este szoktam vizet önteni rá, így másnap már fel is használható. Tedd fel vízben főzni. A keletkező habot mindig szedd le róla....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítjuk, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.Hozzá adjuk a tököt a vízzel, sóval, cukorral és elkezdjük főzni. Nem sokáig, kb. csak 2 percet, miutá...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű