5 db tojás
12 g sütőpor
250 g porcukor
125 ml víz
250 ml étolaj
375 g búzaliszt
2 evőkanál kakaópor
A tojásfehérjéket habbá verjük, majd félretesszük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a vizet, és az olajat.
A sütőporral elkevert lisztet apránként keverjük bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatjuk.
Megfelezzük a tésztát, az egyik feléhez hozzászitáljuk a kakaót majd összekeverjük.
Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
Elkezdjük a tészta rétegezését. Először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a tortaforma közepére. Nem kell elkenni! Erre jön 2 kanálnyi kakaós tészta. Mindig középre kell tenni az újabb adagot! Ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, míg el nem fogy a tésztánk.
Ezt követően kb 50 percig sütjük, 170 C fokon.
A tésztájába lehet citromhéjat reszelni.
A zselatint 2 dl vízzel felfőzzük . A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót elkeverjük a cukorral és beleöntjük a kihűlt, de még folyékony zselatint, kézi habverővel simára dolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojást a cukorral jó habosra, adjuk hozzá az átszitált lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a vaníliás cukrot. Kavargassuk, amíg a massza tetején buborékok jelenn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kakaós lap hozzávalóiból egy lapot sütünk egy 26 cm-es formában. A sárga lap hozzávalóiból is kikeverjük a piskótatésztát, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsiben sütjük meg....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből, cukorból, kávéból és a vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk. Teljesen kihűtjük (közben elkészítjük a piskótát) időnként megkeverve, hogy ne bőrösödjön a teteje. Maj...
Elkészítési idő: sok Nehézség: Nehéz