5 evőkanál zabpehely
3 dl tej
1 teáskanál méz
fahéj
A tejet feltesszük forrni a zabpehellyel együtt, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Utána levesszük a tűről, mézzel és fahéjjal ízesítjük.
Vághatunk bele almát vagy körtét is, úgy gyümölcsösebb, frissítőbb.
Egy lehetőleg duplafalú lábast alaposan elmosunk-zsírtalanítunk, még a fedőjét is. Majd 1-2 percig forralunk benne vizet, hogy minden szennyeződéstől megszabaduljunk. Fontos a viss...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet megmelegítem, majd hozzáadom a grízt folyamatos keverés mellett. Folyamatosan keverve megvárom, hogy besűrűsödjön. Hozzáadom a cukrot, ha újra besűrűsödött már kész is.
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat, kivéve a habtejszínt egy főzőedénybe tesszük. Kb. 80 Celsius fokig hevítjük , eközben folyamatosan kevergetjük. Ha megvolt levesszük a tűzről és addig kevergetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTojásokat a xilitollal verd habosra habverővel, majd add hozzá az oliva olajat, narancslé felét és mandula aromát. Aztán lassan adagold bele a lisztet és sütőport, hogy ne legye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű