menu

Családireceptkönyv.hu

Éden szelet


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: nincs
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
4 tojás
15 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
fél csomag sütőpor
fél citrom reszelt héja, vagy 1 fiola citromaroma
10 dkg puha Rama
1 csipet só

Krém:
2,5 dl tej
6 dkg cukor
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
2 dl növényi habtejszín
1 tasak habfixáló
1/4 tasak zselatinfix (főzés nélküli)
1/2 citrom reszelt héja
2 evőkanál rum
1 csipet só

Elkészítés:


A tésztához a lisztet átszitáljuk a sütőporral és az étkezési keményítővel. A tojások sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a puha Ramát, a sót, majd a lisztes keveréket is beledolgozzuk. A végén a tojások keményre vert habját és a reszelt citromhéjat is belevegyítjük. Ha a massza túl kemény, adjunk hozzá pár kanál tejet. A tésztát kikent tepsibe simítjuk és 170 °C-os sütőben 30-35 perc alatt világosra sütjük. A krémhez a lisztet, a cukrokat és a sót kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, apránként a lisztes tejhez adjuk, majd lassú tűzön az egészet besűrítjük.
5.A tűzről levéve néhányszor megkeverjük, majd ha kihűlt, belevegyítjük a reszelt citromhéjat és a rumot. A tejszínt kis fokozaton elkezdjük felverni, majd beleszórjuk a habfixálót és a zselatinfixet. Akkor jó az állaga, ha megáll a habverőben a tejszínhab és a tálat fejre állítva nem folyik ki az edényből. A felvert habot a kihűlt tejes krémbe vegyítjük. Ehhez már elég a fakanál is. A kihűlt tésztát vékony, hosszú pengéjű késsel óvatosan félbevágjuk, majd a krémmel megtöltjük. Tetejét porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A keményítőt lehet helyettesíteni ugyanannyi mennyiségű liszttel. A süteményt csak másnap szeleteljük, akkorra már a krém is megáll és nem nyomódik ki. Ha nincs kéznél zselatinfix, 2 tasak tortazselé is hasonló eredményt produkál.

Éden szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyleves
Meggyleves

• 0,5 kg magozott meggy, víz ellepje, szegfűszeg, egész fahéj, pici cukor, negyed órát főzni, • 1 tejfölbe 1 mk liszt/ 1 cs vaníliás puding, elkeverni, egyet rottyan, ha félig k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sütőtökkrémleves sajttal
Sütőtökkrémleves sajttal

A sütőtököt tisztítsuk meg, daraboljuk fel és főzzük meg annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt adjuk hozzá a tejet, mézet, citromlét, sót, borsot majd botmixerrel pépesí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos tekercs
Kókuszos tekercs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Gyümölcsleves
Gyümölcsleves

Almát megpucoljuk , felkockázzuk és a meggybefőtt levével cukorral fahéjjal citromlével szegfűszeg , pici sóval feltesszük főni . Amikor kész hozzátesszük a meggyet . Majd a tejsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk