A tésztához:
8 db tojásfehérje
8 ek liszt
8 ek kristálycukor
Krémhez:
8 dl tej
8 darab tojássárgája
5 ek étkezési keményítő
4 lap zselatin
15 dkg cukor
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
3 dl tejszín
1 db habfixáló
1 ek porcukor
csokoládé reszelék
A 8 tojásfehérjét a cukorral keményre felverem, majd a sütőporos lisztet lazán hozzávegyítem. Sütőtepsibe papírt helyezek, és arra öntöm a masszát. Elsimítom, és előmelegített sütőben megsütöm.
A tejet felforralom a vaníliás cukorral, közben a tojássárgákat a cukorral habosra jól kikeverem géppel, és a lisztet is belekeverem, majd a forró tejhez lassan kevergetve adagolom. Sűrűre főzöm, majd hagyom hűlni. A zselatint hideg vízbe teszem rövid időre, majd kinyomkodom a vizet belőle, és a krémhez adom. A margarint a cukorral habosra keverem, és azt is a kihűlt krémhez keverem.
A tésztára kenem a krémet, és hűtőbe teszem. Közben a tejszínt felverem a cukorral és a habfixálót is hozzáteszem, majd a teljesen lehűlt krém tetejére simítom. Csoki reszelékkel beszórom. Kockára vágva kínálom.
A tojásokhoz keverjük a cukrot és a citromhéjat, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet, a vajat és a mákot. Ezt olajjal kikent madeleine formákba töltjük, majd 190 fokon kb. 10 pe...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz keverjük a cukrot, és az étolajat. A fehérjékből kemény habot verünk. A lisztet a sütőporral, és a kakaóval összekeverjük, majd apránként a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát elkészítem, kicsit ( 15 perc) pihentetem. A sütőformákat kb. fél centi vastagon kibélelem a tésztával. Megtöltöm lekvárral, a tetejére fél diót teszek 180 fokos sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű