menu

Családireceptkönyv.hu

Csáky hústekercsek


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 vastagabb szelet karaj ( Minutensteak )
2 közepes fej vöröshagyma
155 g kb 12 vékony szelet baconszalonna
8-10 db fehér paprika
2 db paradicsom
4 tojás
liszt a süritéshez
1 pohár tejföl
só, bors
1 husleveskocka
öröltpirospaprika
étolaj

Elkészítés:


kb 8 paprikábol 1 vöröshagymábol 1 paradicsombol lecsót készittünk.
Közben a husokat jó nagyra kiklopfolom. Sózom, borsózom.
Amikor a lecsó kész hozzáadom a felvert, tojásokat.
A hússzeletekre ráterítem a lecsos rántottát. Végül a kétszélét fölhajtva,hogy ne esenki a töltelék fölgöngyölöm. Kiteritjük egymás melé a baconszeleteket egy tekercshez kb 3 szeletet ésa tekercsre fölgönygyöljük. Meglehet tüzni hústüvel vagy fogpiszkálóval én nem szoktam. A hús azon oldalát amelyiken a föltekerés vége van elkezdjük étolajon sütni végül minden oldalát és a végeit is kicsit megsütjük.Csak annyira legyen egy kis szine.
Félre tesszük a tekercseket és a maradék zsiradékban megsütjük a paprikát hagymát paradicsomot ismét egy lecsóalapot készittünk.
Ha kész vissza tesszük a tekercseket az edénybe és fölöntjük annyi vizzel amennyi ellepi.ha szükséges sózzuk borsózzuk és a husleveskockát is beletesszük. kb 40 percig forrás után lassu tüzön fözzük. A végén készitünk egy habarást lisztett kevésvizzel csomó mentesre keverjük hozzádjuk a tejfölt. A tekercseket ki szedjük a lábosbol és behabarjük a szószunkat majd vissza helyezzük a tekercseket és párpercig összeforraljuk.

Galuska tésztát szoktam hozzá kinálni

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sertéskaraj fokhagymás-juhtúrós tojással
Sertéskaraj fokhagymás-juhtúrós tojással

1. A húst felszeleteljük és befűszerezzük sóval, borssal. 2. Egy serpenyőben 3 gerezd megtisztított, apróra vágott fokhagymát megfuttatunk kevés olajon, majd kidobjuk belőle és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sült oldalas
Sült oldalas

1. Egy kevés olajat teszünk a lábosba, arra helyezzük az oldalas darabokat. 2. Hirtelen egy kicsit megsütjük, amíg a hús fehér színű lesz. 3. Ezután ráteszem a húsokra a pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsebe Anna
Dubarry szelet
Dubarry szelet

A húst szeletekre vágjuk,kiklopfoljuk és besózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártva forró olajban kisütjük. A karfiolt közben enyhén sós vízben megfőzzük. A húst kivajazott tepsibe tesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Olgi szelet
Olgi szelet

1. A kivert, sózott és borssal ízesített hússzeleteket hirtelen kisütjük. 2. Zsírjában finomra vágott vöröshagymát, karikára vágott gombát fonnyasztunk. 3. A húsokat kivaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk