600 g sertéstarja
150 g kolozsvári szalonna
1 kis kanál mustár
0 5 dl napraforgó olaj (plusz a sütéshez amennyi kell)
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
3 gerezd fokhagyma (ízlés szerinti mennyiség)
só ízlés szerint
A húst fölszeleteljük kb 3-4 szeletre .Mustárt, étolajat, sót, őrölt borsot összekeverjük, és bepácoljuk vele a hússzeleteket. Pár órán keresztül pácoljuk, de a legjobb, ha egy éjszakát a pácban van.
Fölszeleteljük a kolozsvári szalonnát egyenlő szeletekre, és egy serpenyőbe öntünk étolajat, majd kisütjük a szalonnaszeleteket.
Ugyan ebben a zsiradékban sütjük tovább a hus szeleteket is. Az egyik fele megsült a húsnak átforditjuk és akkor egy fokhagyma nyomó segitségével rá nyomjuk a fokhagyma gerezdeket a hus szeletekre,készre sütjük.
Tálaláskor mindegyik szelet húsra kerüljön egy szelet szalonna és füszerpaprikával még diszithetjük. Petreszelymes burgonyával, rizsel szoktam kinálni. Alkalmankét párolt káposztát is kinálok hozzá.
Jó étvágyat.
A csontozott húst megmossuk, és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát öss...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk és mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt mindkét oldalukat elősütjük, majd egy tepsibe rakjuk a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat verd ki, mosd meg, majd sózd és borsozd, valamint forgasd meg lisztben. A szalonnát kockázd fel, kezdd el pirítani egy serpenyőben, és ha már alkalmas rá, a zsírján hirte...
Elkészítési idő: 2+ óra Nehézség: Könnyű1. A paradicsomot a zeller zölddel feltesszük főni. 2. Kevergetve addig főzzük, amíg a leve el nem fő. 3. A zeller zöldet kivesszük, a paradicsomot szitán áttörjük. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz