menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros husi


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pulykamell filé (csirkemell is remek)
Mustár (Ákinak Lidl-ből) min. 5-6 evőkanál
Zöldbors, esetleg fehér bors min. 1/2 kiskanálnyi, legjobb frissen darált
Olaj min. 2-3 evőkanál
Só nem kell, a mustárban van elég

Elkészítés:


Vékonyabb csíkra vagy kockára vágjuk a húst (inas részeket leszedjük)
Egy edényben ráöntjük az olajat, beleőröljük vagy rászórtuk a borsot, és hozzáadjuk a mustárt. Átkeverjük az egészet, és betesszük a hűtőszekrénybe. Min. Egy órát pihentetjük, de legjobb előző nap vagy este bekeverni.

Egy serpenyőben, lehet wokszerű edény, pici olajat forrósítunk, és beleöntjük a bekevert, mustáros husit. Minden oldalát fehérre sütjük, majd ráteszünk egy fedő, és hagyjuk, hogy levet eresszen és puhuljon. Ekkor már isteni mustáros husi illat lepi el a konyhát és talán messzebb is.

Ha hosszab levet szeretnénk, adhatunk hozzá egy kis vizet (fél deci körül), amit keverjük jól el a mustárral. Nagyjóból 10 perc múlva kész is. Ha túl hosszú és híg a leve, fedő nélkül hagyjuk kicsit rotyogni, hogy besűrűsödjön.

Trükkök, tippek, praktikák:


Túl édes mustárral nem lesz igazán pikáns, bár ez ízlés kérdése...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mustáros–baconos csirkemell
Mustáros–baconos csirkemell

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 2. A sajtokat a mustárral jól összekeverjük. 3. Bevágjuk a csirkemelleket és megtöltjük a mustáros keverékkel. 4. Betekerjük egyenké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Toszkán csirkeragu
Toszkán csirkeragu

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar TEJSZÍNES-BROKKOLIS CSIRKEMELL
TEJSZÍNES-BROKKOLIS CSIRKEMELL

A csirkemellet megtisztítottam és felkockáztam. A vöröshagymát megtisztítottam, apróra kockáztam, majd kevés olajon megfonnyasztottam. Rászórtam a húst és fehéredésig sütöttem. Só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Fehérboros-balzsamos-hagymás csirke
Fehérboros-balzsamos-hagymás csirke

A megmosott húst kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát négybe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A fokhagymagerezdeket is megpucoljuk. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk