Pulykamell egészben - lehet sertéscomb is
Aszalt szilva (mag nélküli)
Só
Bors
A húst hosszanti irányban négy centiméterenként kicsit bevágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. Tetszés szerint egyéb fűszer is használható (pl. rozmaring, bazsalikom). A vágásokba, vájatokba belenyomjuk az aszalt szilvát, lehetőség szerint ne érjen túl a hús felszínén. Tepsiben, sütőben megsütjük, ha a szilva miatt meg akarna égni, alufóliát teszünk a tetejére, vagy eleve baconnal borítjuk a tetejét.
Karácsonyra aktuális ízmix, és igencsak látványos.
A töltelék összeállításával kezdjük a pulyka sütést. Először egy szikkadt zsemlét felkarikázunk, megpirítjuk, majd egy tálba helyezve apró darabokra tépkedjük, leöntjük egy kevés t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd hagyd kelni kb. 1 órát. Addig készítsd el a tölteléket. Áztasd rizstejbe a mandulát, locsold meg egy pici rummal. Keverd össze a diót/mákot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst átmossuk, egy tiszta konyharuhára szétterítjük és megszárítjuk. Pihentetjük körülbelül 10 percig. Áttesszük a lábosba, felöntjük a vízzel. 2 percig erősen forraljuk, majd k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát, paprikás szalámit és a kaliforniai paprikát vékonyabb csíkokra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A csíkokra vágott hozzávalókat összedolgozzuk a sa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű