2 db egész csirkecomb
fokhagyma
kevés zsír a sütéshez
olívaolaj
színes bors
só
A csirkecombokat kicsontozzuk majd lesózzuk, frissen színes borsot darálunk rá (A csontot fagyasszuk le vasárnapig, szuperül felturbózhatjuk vele a húslevest!). Az olívaolajat kikeverjük a zúzott fokhagymával és bedörgöljük vele a hús mindkét oldalát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, de minimum pár órát álljon a pácban. Egy nagyobb serpenyőben egy evőkanálnyi zsírt felforrósítunk és a bőrével lefelé belefektetjük a combokat. Most jön a lényeg, amitől olyan különleges lesz ez a sült:
Nehezéket kell tenni a húsra, hogy a saját zsírját kipréseljük belőle, és abban süljön meg, a fűszerek pedig nagyon pikáns kérget képeznek rajta.
Én hagyományos "parazsas" vasalóval csináltam, de természetesen bármilyen nehezebb tárgy jó helyette: kisebb kettlebell, féltégla, kinek mi akad a kezébe :)
A nehezék alá mindenképpen tegyünk egy hőálló tálat, és feltétlen kesztyűben dolgozzunk, mert a tál és a nehezék is hamar átforrósodik!
Kb 10 perc alatt a hús szépen átsül, óvatosan megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Az a legjobb benne, hogy nem lesz száraz, a külseje mégis ropogós.
http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/41-foetelek/83-vasalt-csirkecomb-paleo-palanett.html
A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellek mindkét oldalát befűszerezzük a sóval és a borssal. Közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Ráhelyezzük a csirkemelleket és készre sütjük. Egyszer-kétszer meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk alisztet és folyamatosan kevergetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet és a zöldségeket csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk először a ceruzababot majd a paprikát, pór...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű